in

Moskeeën in Duitsland krijgen dreigbrieven

Salih Ozkan, een vertegenwoordiger van de Turks-islamitische overkoepelende groep DITIB, vertelt de lokale media dat verdachte neonazi’s dreigbrieven hebben verstuurd naar moskeeën in het kleine stadje Fuerth en het nabijgelegen district Wahlen. Hij zei dat de brieven dreigementen met geweld tegen moslims bevatten en waren ondertekend door een groep die zichzelf “NSE 2020” noemt.

Hij riep de politie op om serieus onderzoek te doen en de moskeeën beter te beschermen.

Het was niet meteen duidelijk of de bedreigingen verband hielden met het schimmige neonazistische netwerk “NSU 2.0”, dat de afgelopen twee jaar honderden doodsbedreigingen heeft gestuurd naar vooraanstaande moslims en immigranten.

In juli arresteerden de Duitse autoriteiten een gepensioneerde politieagent en zijn vrouw op verdenking dat sommige van de bedreigingsbrieven door het echtpaar waren geschreven en verzonden.

De handtekening “NSU 2.0” was een verwijzing naar de extreemrechtse terreurorganisatie National Socialist Underground (NSU). De schimmige NSU-groep heeft tussen 2000 en 2007 tien mensen gedood, waaronder acht Turkse en een Griekse immigrant en een politieagent, maar de moorden zijn onopgelost gebleven.

Hoewel recente onthullingen hebben aangetoond dat de binnenlandse inlichtingendienst van Duitsland tientallen informanten heeft die contacten hebben gehad met de NSU-verdachten, drongen ambtenaren erop aan dat ze geen voorafgaande informatie hadden over de NSU-terreurcel en de moorden.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nederlandse horeca is teleurgesteld in het kabinet

Hittegolf in Nederland bereikt code oranje