in

Moskeeën in Duitsland gaan weer open

Moskeeën in Duitsland openen volgend weekend weer hun deuren, nadat de regering, weken geleden had besloten de deuren van alle kerken, moskeeën, enz., te sluiten om verdere uitbraak van het coronavirus in het land te verminderen.

De Duitse Moslim Coördinatieraad (KRM) heeft vrijdag aangekondigd dat de meeste moskeeën op, of na 9 mei weer opengaan, maar de gebedsdiensten zullen worden gehouden onder bepaalde voorwaarden en met minder aanwezigen.

Moslims zullen in de meeste moskeeën hun ochtend-, middag- en late middaggebeden kunnen verrichten, maar gemeenschappelijke bijeenkomsten voor vrijdaggebeden of speciale nachtgebeden (Tarawih) die tijdens de heilige maand Ramadan worden verricht, blijven opgeschort.

Iedereen wordt gevraagd om afstand te houden, gezichtsmaskers te dragen en hun eigen tapijten mee te nemen om in moskeeën te bidden om het risico op infectie te minimaliseren.

De Duitse regering heeft donderdag besloten een aantal coronamaatregelen op te heffen en gebedsdiensten toe te staan in moskeeën, kerken en synagogen, op voorwaarde dat ze voldoen aan de eisen op het gebied van hygiëne en sociale afstand.

Het land heeft het op zes na hoogste aantal gerapporteerde coronabesmettingen ter wereld, maar het is erin geslaagd de verspreiding van het virus in de afgelopen weken te vertragen dankzij strikte afsluitmaatregelen die in maart zijn ingevoerd.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Rutte zegt dat je een mondmasker mag dragen, maar waarschuwt wel voor de risico’s

Agressieve gedrag tegenover buschauffeurs