in

Moskee in West-Duitsland gevandaliseerd met racistische graffiti

Een groep ongeïdentificeerde vandalen hebben een moskee in Duisburg, west Duitsland besmeurd met racistische teksten, volgens een moskeebeambte op Zondag.

De Mevlana Moskee is verbonden met het Turks-Islamitisch Gemeenschap Nationale Zicht (IGMG) Hoofd van de moskee en stichting, Hulusi Yuksel heeft Anadolu Agency verteld dat de vandalen, de ster van David, wat het symbool is van het jodendom, op de muur van de Mevlana-moskee hebben geschilderd.

Yuksel zei dat ze de lokale veiligheidsautoriteiten op de hoogte zijn gebracht van de aanval en de politie een onderzoek is gestart, “We weten niet wie de aanvallers zijn.” aldus Yuksel, die ook heeft verteld dat de bouw van de moskee al anderhalf jaar aan de gang is.

Er is geen serieuze anti-Turkse of anti-islamitische vijandigheid in het gebied, behalve minder belangrijke reacties tegen de bouw van de moskee, volgens Yuksel.

Duitsland, een land met meer dan 81 miljoen inwoners, heeft de op een na grootste moslimbevolking in West-Europa na Frankrijk. Van de bijna 4,7 miljoen moslims in het land zijn er 3 miljoen van Turkse afkomst.

In de afgelopen jaren heeft het land de islamofobie en haat tegen migranten zien toenemen als gevolg van propaganda van extreemrechtse en populistische partijen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Arrestaties tijdens ‘Gele Hesjes’ demonstraties in Nederland

Trump beschuldigt Democraten voor sterfgevallen van migrantenkinderen