in

Moskee in Frankrijk opent deur voor daklozen

Een moskee in Frankrijk is tijdens de barre winterdagen een veilige haven geweest voor veel daklozen en migranten.

De Mantes Sud-moskee in het departement Yvelines van het land, zo’n 50 kilometer ten westen van de hoofdstad Parijs, heeft bedden in de moskee geplaatst voor degenen die een plek nodig hebben om te schuilen. Met de steun van As Suffa Association, worden er ook maaltijden geserveerd aan de behoeftigen.

Ishwor, een Nepalese migrant die zijn toevlucht zocht in de moskee, vertelt de Anadolu Agency dat hij niet zal vergeten dat de moslims hun deuren voor hem openen tijdens de koude nachten.

“Moslims hebben ons ontvangen. Ik ben erg blij dat ik op zo’n vooraanstaande plek wordt verwelkomd,” zei hij.

Abdelaziz el Jaouhari, het hoofd van de moskeevereniging, zei dat de moskee in 2015 is gebouwd en dat het dient als een plaats van aanbidding, maar ook als een centrum voor kennis en voor sociale activiteiten.

Bij het bouwen van de moskee, zei Jaouhari, hielden ze de rol van moskeeën in het achterhoofd tijdens het tijdperk van de profeet Mohammed. “Zijn moskeeën [de profeet Mohammed] hadden drie hoofdfuncties. Mensen bij elkaar brengen, hen in staat stellen kennis te verwerven en sociale steun bieden”, aldus Jaouhari.

De derde verdieping, die op het punt staat te worden gebouwd, zal dienen als een centrum voor kennis, voegde hij toe, “We wilden de soenna [praktijken] van de profeet Mohammed volgen.”

“We bieden het hele jaar door noodopvang voor daklozen. We openen de deuren van de moskee niet alleen voor moslims, maar voor iedereen die bij ons aanklopt.”

Jaouhari zei dat ze steun hebben gekregen van veel mensen nadat ze een oproep hadden gedaan op sociale media, en voegde toe dat mensen zich hebben opgegeven als vrijwilligers bij de moskee om mensen in nood te helpen, terwijl anderen hulpmateriaal sturen.

Aisha Bendoukha, een van de vrijwilligers van Algerijnse afkomst, zei dat ze elke zaterdag als vrijwilliger naar de moskee komt en helpt bij het liefdadigheidswerk.

Ze merkte op dat ze maaltijden serveren aan meer dan 150 mensen per dag, “Zo veranderen we de wereld elke dag.”

Khedima Kadgam, een andere vrijwilliger, zei dat het aantal vrijwilligers in de moskee toeneemt, “Het idee nuttig te zijn voor iemand geeft ons kracht en motivatie.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Mark Rutte dringt aan : Houd u aan de avondklok

De avondklok blijft nog zeker tot vrijdag van kracht