in

Mondmaskers ‘verplicht’ in drukke delen van Amsterdam en Rotterdam

De maatregel was te verwachten na besluit van het kabinet om geen nationale mondmaskerplicht in te voeren, maar om ambtenaren toe te staan lokale maatregelen in te voeren. Dit ondanks het feit dat regeringsadviseurs opnieuw zeggen dat er onvoldoende bewijs is dat maskers infecties zullen stoppen.

In Rotterdam, waar het aantal corona-infecties de afgelopen dagen meer dan waar dan ook in Nederland is gestegen, zijn maskers verplicht in drie grote markten en twee winkelcentra. In Amsterdam, waar nu toeristen zijn teruggekeerd, moeten maskers worden gedragen in de rosse buurt en twee drukke winkelstraten, plus twee markten.

De burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, zet zich in voor het recht om mensen maskers te laten dragen sinds het aantal gevallen van Covid-19 in zijn stad begon te stijgen, en benadrukt dat maskers de regel van 1,5 meter niet vervangen, “Ik wil tegen mezelf kunnen zeggen dat ik al het mogelijke heb gedaan om te voorkomen dat een Rotterdammer besmet raakt of sterft aan het coronavirus”, zo zegt hij tegen de NOS, “In het algemeen zullen mensen hierdoor afstand houden en we denken dat het de gevoel van urgentie zal vergroten.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

KLM schrapt 5000 banen

Geen verplichte quarantaine vakantiegangers risicolanden