in

Mondmaskers verplicht buitenshuis in heel Italië

Italianen moeten ook overal binnen maskers dragen, behalve in privéwoningen.

Hoewel Covid-19 gevallen in Italië veel lager zijn dan in veel andere Europese landen, is het aantal infecties gestaag toegenomen.

Premier Giuseppe Conte zei dat harde maatregelen nodig waren om een terugkeer naar een economisch verwoestende lockdown te voorkomen, “Vanaf nu moeten maskers en beschermende kleding worden gedragen wanneer we ons huis verlaten. We moeten deze de hele tijd dragen, tenzij we ons in een situatie van continu isolement bevinden.”

Maskers moeten ook worden gedragen in winkels, kantoren, in het openbaar vervoer en in bars en restaurants, totdat je aan een tafel zit.

De maatregelen waren al eerder van toepassing in sommige delen van Italië waar het aantal infecties is toegenomen, zoals Rome, maar de laatste aankondiging maakt ze landelijk.

Italianen waren onderworpen aan enkele van de strengste lockdown-maatregelen ter wereld toen het land eerder dit jaar als eerste in Europa werd overweldigd door het coronavirus.

Hoewel het de afgelopen maanden erin is geslaagd het virus met meer succes onder controle te houden dan veel andere Europese landen, zijn de gevallen in de afgelopen 24 uur voor het eerst sinds 24 april boven de 3000 gestegen, waarbij 3.678 nieuwe infecties werden geregistreerd.

Italië heeft woensdag ook actie ondernomen om het aantal gevallen dat uit Europa binnenkomt in te dammen, door verplichte tests aan te kondigen voor iedereen die reist vanuit Groot-Brittannië, Nederland, België en Tsjechië.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Trump noemt coronabesmetting, “zegen van God”

10.000 Euro voor iedere 18-jarige in Nederland