in

Mondmaskers op werkvloer in Frankrijk

Minister van Arbeid, Elisabeth Borne, heeft gezegd dat ze komende dinsdag, tijdens bijeenkomsten met vakbondsleiders zal voorstellen om mondmaskers verplicht te maken op de werkvloer in heel Frankrijk.

Afgelopen zaterdag werden minstens 3.352 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd in het land, en op zondag nog eens 3.015. Er worden ongeveer 17 meer actieve clusters waargenomen. Ziekenhuisopnames en gevallen op de intensive care zijn licht toegenomen.

In een tweet uitte Borne de noodzaak van waakzaamheid van het land, “Iedereen moet zijn uiterste best doen om verspreiding van de ziekte te voorkomen. We gaan dinsdag in gesprek met de sociale partners om de gezondheidsnormen in bedrijven aan te scherpen. Om gezondheid op het werk en de continuïteit van de economische activiteit te garanderen.”

Borne voegde toe, “We moeten koste wat het kost, een nieuwe lockdown vermijden.”

Het dodental in Frankrijk staat momenteel op 30.410 en het aantal besmettingen op 218.536. Volgens de laatste officiële cijfers verblijven in totaal 4.860 mensen in het ziekenhuis, waarvan 376 op de intensive care.

Het ministerie van Volksgezondheid publiceerde vrijdag ook een decreet in het Publicatieblad, waarin zowel Parijs als de Bouches-du-Rhone werden uitgeroepen tot ‘actieve circulatiezones voor het coronavirus’.

Deze zijn momenteel geclassificeerd als rode zones, plekken waar je de grootste kans hebt op besmetting. De gekleurde niveaus werden door het ministerie ingevoerd, waaronder een groene zone (veilig), en oranje zones (wees voorzichtig), om de afdelingen tijdens de crisis nauwlettend te volgen.

De plannen van Frankrijk om over twee weken scholen te openen, blijven van kracht.

Om de verspreiding van het virus verder tegen te gaan, heeft de Franse regering het verplicht dragen van mondmaskers in veel steden en dorpen uitgebreid, met name in de regio Ile-de-France, waar Parijs is gevestigd.

De meeste andere grote steden van Frankrijk hebben het dragen van maskers vorige week al verplicht gesteld in hun belangrijkste openbare ruimtes, omdat mensen tijdens zomervakanties buiten samenkomen en de praktijk van sociale afstandelijkheid laks wordt.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

De Nederlandse economie krimpt dit jaar met 5%

4013 nieuwe coronabesmettingen in een week