in

Mondkapjes uit China moeten weer terug

Het leek even alsof de ziekenhuizen in ons land een meevaller hadden, maar het bleek toch niet zo. meer dan een half miljoen mondkapjes uit China voldoen toch niet aan de veiligheidsregels en mogen weer terug, dit wordt bevestigd door het ministerie van Volksgezondheid.

“Afgelopen zaterdag was al een eerste zending afkomstig van een Chinese fabrikant deels uitgeleverd.” aldus een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid met het AD, die meldt dat na signalen dat de kapjes mogelijk niet voldeden aan de kwaliteitseisen, het ministerie per direct de levering heeft gestaakt, “Ook een tweede test wees uit dat ze niet aan de norm voldoen, dus wordt deze zending niet ingezet. Nieuwe leveringen zullen voortaan een extra test ondergaan.”

Er wordt niet vermeld of de mondkapjes zijn gebruikt of hoeveel ze zijn gebruikt.

“Morgen gaan we kijken naar noodscenario’s, omdat we zojuist hoorden dat er een kink in de kabel is gekomen met de levering van de grote partij. Ze hebben niet de vereiste kwaliteit, blijkt uit de keuring. Dat betekent dat wij begin volgende week zonder komen te zitten.” aldus Joost Hopman, arts-microbioloog van het Radboudumc in Nijmegen, die in een gesprek met het AD laat weten erg teleurgesteld te zijn.

Ook Nederland heeft, zoals veel landen, een groot tekort aan beschermingsmiddelen voor medisch personeel vanwege de corona uitbraak. Beschermingsmiddelen zoals, mondkapjes en brillen worden overal van gehaald, zonder verdere vragen, aldus, zo lijkt het, “Daardoor kunnen we in de situatie terechtkomen dat er alleen nog maar beschermingsmiddelen beschikbaar zijn die niet aan de hoogste standaarden voldoen. Dat speelt in alle landen.” schrijft een woordvoerder.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Levenloos lichaam aangetroffen in Amsterdam

Tunahan Kuzu vertrok vanwege ‘grensoverschrijdend gedrag’