in

Mogelijke verlenging van de avondklok

Er wordt momenteel hard gewerkt an voorbereidingen om de huidige avondklok, die in de ochtend van 10 februari afloopt, te verlengen, zo melden bronnen in Den Haag.

Tweederde van de nieuwe coronagevallen in Nederland is van de meer besmettelijke variant, die voor het eerst in Groot-Brittannië werd geïdentificeerd, en dit heeft sommige ministers ertoe gebracht een verlenging te steunen.

Premier Mark Rutte zei tijdens de persconferentie op dinsdag dat, hoewel iedereen graag een einde aan de avondklok zou willen zien, er pas een beslissing kan worden genomen nadat regeringsadviseurs hun aanbevelingen aan het einde van de week hebben gepubliceerd.

Eerder zei het Outbreak Management Team dat basisscholen kunnen heropenen, maar dat er geen ruimte is om nog meer regels te versoepelen, gezien de opkomst van het gemuteerde virus.

De ministers zullen zondag opnieuw bijeenkomen om het laatste rapport van het OMT te bespreken, dat op vrijdag wordt verwacht.

Ondertussen werkt minister van Sociale Zaken, Wouter Koolmees, aan plannen bedrijven die hun werknemers dwingen op kantoor te werken, harder aan te pakken. Koolmees zei dat hij samen met werkgeversorganisaties en vakbonden werkt aan het opstellen van goede criteria voor wanneer werken op kantoor gerechtvaardigd is, en dat deze halverwege de maand zullen worden gepubliceerd.

Medewerkers die vinden dat hun bedrijf de regels overtreedt, kunnen dan overheidsinspecteurs inschakelen.

Daarnaast werkt hij aan wetgeving die de sluiting van bedrijfskantoren mogelijk maakt als ze de regels blijven overtreden en iemand besmet raakt.

Werk is de op twee na grootste bron van opgespoorde corona-infecties.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

DENK Eindhoven : Maak jeugd gratis lid van sportclubs

Scholen worstelen met regels voor heropening