in

Mogelijk Covid-19 gerelateerde mysterieuze ziekte raakt 20 kinderen

Nederlandse ziekenhuizen hebben onlangs in totaal 20 kinderen behandeld voor een ernstige ziekte die vermoedelijk verband houdt met Covid-19, meldt de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) op nieuwswebsite Nu.nl.

Elf van de kinderen testten positief op coronavirus-antistoffen en er zou een verbinding met het virus kunnen zijn, maar ‘het is niet duidelijk wat dat is’, zegt NVK-voorzitter Károly Illy.

Een aantal van de kinderen is op de intensive care behandeld, maar ze zijn inmiddels allemaal weer thuis. Vier van de kinderen waren jonger dan vijf jaar, volgens het Nu.nl bericht.

Nederlandse artsen begonnen begin mei met het verzamelen van informatie over mogelijke gevallen na berichten dat twee tieners waren getroffen door de mysterieuze ziekte.

De Wereldgezondheidsorganisatie onderzoekt momenteel of Covid-19 zeldzame en ernstige complicaties bij kinderen kan veroorzaken, nadat een aantal gevallen in Groot-Brittannië werd gemeld, snel gevolgd door andere EU-landen en de Verenigde Staten.

De symptomen zijn vergelijkbaar met een ziekte die bekend staat als Kawasaki en giftige shock. Klachten bestaan uit onder andere, hoge temperaturen, ernstige uitslag en griepachtige klachten. Kawasaki komt het meest voor bij kinderen onder de vijf jaar.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Corona raakt Nederlanders ook financieel

Jumbo ontslaat 300 medewerkers