in

Moeten Shishalounges sluiten? : Mogelijke ban op de waterpijp

Staatssecretaris en minister van Volksgezondheid, Paul Blokhuis, is van mening dat er regelmatig, illegaal tabak wordt gerook in shishalounges en opent aanval. Blok overweegt een geheel verbod op gebruik van waterpijpen.

Roken in cafés en restaurants is al langer verboden, maar het lijkt erop dat shishalounges een soort uitzonderingspositie hebben. Het is niet de bedoeling dat je tabak rookt, maar zolang er geen tabak wordt gebruikt, maar bijvoorbeeld een kruidenmengsel, dan telt de verbod niet meer en mag er gerookt worden.

Er zijn al eerder vragen gesteld in de Tweede Kamer en nou is het demissionaire kabinet er ook klaar mee. Staatssecretaris Blokhuis noemt de naleving van het rookverbod in shishalounges “zeer slecht”. En noemt het “verontrustend”, dat er sinds een rookverbod is in de horeca, er meer wordt gerookt in shishalounges.

Blokhuis wilt dat de blootstelling aan schadelijke stoffen in shishalounges, hoe dan ook, omlaag gaat. Een van de scenario’s die momenteel wordt onderzocht is een totaalverbod op waterpijproken. Ook wordt er een verbod op zoete smaakjes in waterpijpen onderzocht. De onderzoeken zouden rond de zomer rond moeten zijn.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Persconferentie Dinsdag : Scholen weer open en weg met de avondklok

Laagste aantal coronagevallen sinds 1 oktober