in

Moeder veroordeeld tot 9 jaar gevangenisstraf voor moord op 8-jarige dochter

Een vrouw heeft negen jaar en negen maanden gevangenisstraf gekregen voor het veroorzaken van de dood van haar achtjarige dochter, die 10 verdiepingen van een torenflat viel.

Auction Legal Judge Gavel Justice Law Hammer

Het hof van beroep in Leeuwarden oordeelde dat Heleen J. haar dochter Sharleyne in de vroege uurtjes van 7 juni 2015 van het balkon van haar flat in Hoogeveen, heeft laten vallen.

Getuigen zeiden dat ze op dat moment had gedronken en onmiddellijk na het incident naar haar auto was gegaan, in plaats van de hulpdiensten te bellen. De kinderbescherming hield het gezin meerdere jaren in de gaten na het ontvangen van meldingen van huiselijk geweld, verwaarlozing en alcoholmisbruik.

De rechtbank vernietigde haar vrijspraak door de rechtbank in Assen, die zei dat er onvoldoende bewijs was om haar te veroordelen voor doodslag. Rechters van hoger beroep hebben besloten dat de getuigenis van getuigen, en de verwondingen van het meisje, duidelijk aantoonden dat de moeder verantwoordelijk was voor de dood van Sharleyne.

Aanklagers hadden een gevangenisstraf van 10 jaar geëist voor J., maar de rechtbank verkortte de termijn met drie maanden vanwege de lange duur van de procedure.

Het openbaar ministerie weigerde aanvankelijk een zaak tegen J. in te stellen, maar zijn hand werd gedwongen door Sharleyne’s vader, Victor Remouchamps, die met succes de beslissing heeft aangevochten bij het hof van beroep.

Remouchamps en de moeder van Sharylene waren sinds 2011 gescheiden.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Het Kabinet zou moeten aftreden na toeslagenaffaire

Italiaanse vrouw besmet met het coronavirus in november 2019