in

Moeder van meisje (18) doet alsnog aangifte voor verkrachting James B.

De moeder van de 18-jarige Iris* (echte naam bekend bij de redactie) doet alsnog aangifte tegen James B. voor verkrachting. B. is ook de Amerikaanse man die wordt verdacht van de ontvoering van een 12-jarig meisje in Rotterdam, vorige week. Ook wordt hij verdacht van ontucht met het meisje.

“Er is gisteren officieel aangifte gedaan”, laat Machteld Roethof, de advocaat van de vrouw weten. De vrouw zegt zelf dat ze ruim 19 jaar geleden is verkracht door B. Daaruit zou Iris geboren zijn. Roethof wil graag dat de twee zaken gekoppeld worden.

Verbanden
“Ik ben voornemens om vandaag het OM aan te schrijven om het mee te nemen in de vermissingszaak”, zegt Roethof. “Er zijn voldoende verbanden volgens mij om die twee zaken wel bij elkaar te trekken. Officier van Justitie zal dat nu moeten beoordelen.”

Iris en haar moeder kregen vorige week onverwacht bezoek van de politie door de zaak van het Rotterdamse meisje. De politie wilde toen weten of ze James herkenden, en dat deden ze.

Rechtstreeks contact
Iris vertelde eerder aan RTL Nieuws dat zij het Rotterdamse meisje via een spel goed heeft leren kennen en zowel met haar als James B. via de chat gesprekken heeft gevoerd. Die gesprekken zouden volgens Iris vooral over de dagelijkse dingen gaan.

In de chat zou James B. zich ook kenbaar hebben gemaakt als Iris’ biologische vader. Volgens Iris zouden B. en het Rotterdamse meisje ook rechtstreeks contact via de chat hebben gehad.

Tjalling van der Goot wordt de advocaat van James B. Hij kan niets over de zaak zeggen, omdat zijn cliënt in beperking zit en dus alleen met hem mag praten. Het enige dat hij zegt: “Volgende week dient zitting bij raadkamer. Daar zal beoordeeld worden of hij langer blijft vastzitten of niet.”

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Einde ov-chip in zicht, kabinet overweegt afschaffing in 2023

Honderden kinderen achtergelaten in buitenland: ‘Zo traumatisch, bestraf het’