in

Moeder sterft bij bloedbad El Paso terwijl ze haar baby redt

Bij het bloedbad in El Paso is een 25-jarige moeder overleden toen ze haar baby beschermde tegen de kogels.

Jordon Anchondo was schoolspullen voor haar dochter aan het kopen toen een schutter het vuur opende bij een Walmart-supermarkt in de stad El Paso. Er kwamen 20 mensen om het leven. 26 mensen raakten gewond.

Beschermd
De 25-jarige moeder beschermde haar zoontje Paul van twee maanden met haar lichaam. Het kindje heeft de schietpartij overleefd, zo meldt de familie van Jordon aan CNN.

Ook Jordons man, Andre, zou zijn overleden, zo zegt NBC News. Samen hebben ze drie kinderen.

Botbreuken
Jordons zus, Leta Jamrowski (19), vertelt aan Amerikaanse media dat het jongetje wordt behandeld in het Universitair Medisch Centrum van El Paso.

“Hij heeft botbreuken”, zegt ze, “en de artsen zeiden dat dat waarschijnlijk is gekomen doordat mijn zus hem probeerde te beschermen.”

Leven gegeven
Toen ze werd neergeschoten, hield Jordon haar baby vast. Ze viel op hem. “Hij leeft omdat zij haar leven voor hem heeft gegeven”, zegt haar zus. “Ze was geweldig. Als ze een kamer binnenkwam, vulde ze die helemaal met haar geweldige persoonlijkheid. En ze was een geweldige moeder. Ze gaf alles voor die kinderen. Zelfs haar leven.”

Militair
Ook Glendon Oakley waagde zijn leven tijdens de schietpartij. De Amerikaanse militair was aan het winkelen toen hij geweerschoten hoorde.

“Ik hoorde mensen schreeuwen en zag ze rennen”, vertelt hij aan CNN. Wat hij vooral zag: huilende kinderen, in paniek, die hun ouders in de menigte vermoedelijk waren kwijtgeraakt. “Het enige wat ik dacht was: zo veel mogelijk kinderen helpen.”

Schijnwerpers
Hij droeg de kinderen naar een veilige plek. Glendon begrijpt dat mensen hem nu als een held zien, maar hij houdt niet van die schijnwerpers. “Ik deed wat ik moest doen, waar ik voor was opgeleid. Het ging niet om mijzelf, maar om die kinderen.”

Bron : RTL Nieuws
Foto : Instagram/Facebook

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Komende dagen veel vallende sterren, maar ze zijn lastig te zien

Arrestant pleegt zelfmoord in cellencomplex Eindhoven