in

Moderna zegt dat hun COVID-19 vaccin meer dan 94% effectief is

Het bedrijf zei dat zijn onderzoek naar een succesvol vaccin meer dan 30 duizend deelnemers in de Verenigde Staten omvatte, en dat de analyse 95 deelnemers omvat uit verschillende gemeenschappen met een coronabesmetting.

Moderna zei dat het van plan is om zijn vaccin in de komende weken voor een Emergency Use Authorization (EUA) in te dienen bij de Amerikaanse Voedsel en Medicijn Administratie (Food and Drug Administration), en verwacht dat de EUA gebaseerd zal zijn op de definitieve analyse van 151 gevallen en een follow-up in de media van meer dan twee maanden.

“Dit is een cruciaal moment in de ontwikkeling van onze COVID-19 vaccinkandidaat.” aldus CEO Stephane Bancel in een verklaring.

“Sinds begin januari hebben we dit virus achtervolgd met de bedoeling om zoveel mogelijk mensen over de hele wereld te beschermen. We wisten altijd dat elke dag ertoe doet.” aldus de verklaring.

Het vaccin van Moderna is de tweede kandidaat tegen COVID-19 geworden met claims voor hoge werkzaamheid.

Vorige week maakten de Amerikaanse medicijnfabrikant Pfizer en het Duitse biotechbedrijf BioNTech bekend dat hun kandidaat-vaccin tegen coronavirus voor meer dan 90 procent effectief was, hoewel er bezorgdheid bestond over de opslag met betrekking tot de temperatuur.

Moderna zei in een aparte verklaring dat het een langere houdbaarheid verwacht van zijn COVID-19 vaccin bij gekoelde temperaturen.

“Kandidaat voor het COVID-19 vaccin blijft 30 dagen stabiel bij 2 tot 8 graden Celsius, de temperatuur van een standaard koelkast voor thuis of voor medische doeleinden.” zei hij in een aparte verklaring.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Bloedbanken willen regels wijzigen zodat homomannen donateur mogen worden

De politie deelt 5.000 boetes uit tijdens tweede corona lockdown