in

Mishandeld en misbruikt worden onder toeziend oog van de overheid

Ik wilde eigenlijk schrijven over de Aya Sofya in Istanbul en hoe ziek het is dat de halve wereld zich bemoeit met een moskee in Turkije maar daar heb ik gisteren op mijn  Facebook al alles over gezegd wat er te vertellen was.

Een moskee is een moskee. Punt.

Velen van jullie weten dat ik klokkenluider in de Jeugdzorg ben. Degenen die dat niet weten kunnen via de volgende link gratis mijn boek lezen: https://yvonnebrinkerink.wordpress.com/karaktermoord-op-een-klokkenluider/
Grotendeels had ik te maken met gezinnen waarin één of meerdere kinderen een vorm van autisme hadden of (agressieve) gedragsproblemen. Vrijwel alle gezinnen hadden of kregen te maken met Jeugdzorg en als je nou denkt dat het bij de Belastingdienst een puinhoop is dan ken je de Jeugdzorg nog niet.

Ik maakte te vaak mee dat kinderen onterecht uit huis werden geplaatst, in jeugdgevangenissen werden opgesloten omdat er geen plek was in de jeugd GGZ. Ook kregen kinderen een etiketje opgeplakt door niet bevoegde jeugdzorg medewerkers, dossiers werden vervalst, ouders werden gepsychiatriseerd (als psychiatrisch patiënt neergezet) of waren/zijn niet pedagogisch opvoedkundig genoeg. Alles trokken en trekken ze uit de kast om je kind onder toezicht te stellen of uit huis te plaatsen. Waarom? Het levert geld op. Op het hoofd van je kind staat een prijs!

Of je nou te maken krijgt met IederKindVeilig, Veilig Thuis, de Raad voor de Kinderbescherming, de William Schrikkergroep, het Leger Des Heils of welke instantie dan ook, ze vallen allemaal onder Justitie. Op het moment dat je met Jeugdzorg te maken krijgt wordt je kind overgeheveld van het systeem van het ministerie VWS naar het systeem van Justitie. Tegelijkertijd gaat daar éénmalig een som geld heen en vanaf dat moment elke maand. Iedere maand betaald VWS per kind aan Justitie. Dat kan oplopen tot vijftienduizend euro per maand per kind. Er zijn in Nederland 30.540 kinderen onder toezicht gesteld en circa 48.000 kinderen uit huis geplaatst. In totaal kregen 347.000 kinderen een vorm van Jeugdhulp in 2019. Tel uit hun winst! En ja, het is pure winst. Deze kinderen zijn niet meer dan een verdienmodel en een manier om geld wit te wassen tussen ministeries.

Ik had niet alleen te maken met kinderen met een stoornis maar ook met jonge meisjes die in het loverboycircuit terecht waren gekomen, kinderen die mishandeld en misbruikt werden/waren en kinderen die zulke vreselijke dingen vertellen over wat ze hadden meegemaakt dat ik er soms nog nachtmerries van heb.

Ik trok overal aan de bel. Schreef brieven aan alle tweede Kamerleden, mailde naar iedereen die ook maar iets zou kunnen betekenen en werd uiteindelijk gearresteerd in 2013. Alles daarover kun je gratis lezen in de link naar mijn boek. Sinds mijn vrijlating in 2015 leef ik het leven van een klokkenluider. Niet alleen ik maar mijn kinderen ook. En wij niet alleen. Zo is er Roelie Post die 35 jaar als ambtenaar bij de Europese Commissie in Brussel heeft gewerkt en de illegale kinderadopties openbaar maakte. Ook zij wordt opgejaagd en structureel kapot gemaakt.

Wat er nu in Amerika gebeurt met de pedofielennetwerken is geen nieuws voor mij. Sterker nog, eigenlijk wist iedereen al dat het gebeurde en dat er hooggeplaatste en bekende mensen een grote rol spelen in deze netwerken. Er zijn dingen die gebeuren die je brein niet kan bevatten. Die zo ongelooflijk zijn dat je je ervoor afsluit maar…in Nederland is dat niet anders dan in Amerika.

Ik hielp gezinnen onderduiken, haalde kinderen uit de jeugdgevangenis die er onterecht zaten en niets misdaan hadden, zorgde voor 100/150 kinderen per week, had een crisisopvang zodat ze uit handen bleven van de Jeugdzorg. In mijn tijd 2007/2013 zaten er 1300 kinderen onterecht in een jeugd PI in Nederland. Inmiddels zijn dat er meer dan tweeduizend en kunnen we stellen dat de pedofielennetwerken zijn verdubbeld. Niet zo gek met een VVD Kamerlid (Nijpels) die in 1978 seks met kinderen wilde legaliseren, https://jdreport.com/opdat-we-niet-vergeten-klimaatpaus-ed-nijpels-wilde-pedofilie-legaliseren/

Ik kon het gevecht niet winnen. Uiteindelijk ben ik gecriminaliseerd en voor heel Nederland in de media afgemaakt, opgesloten en monddood gemaakt. Een hoop mensen zeggen: “dat je nog overeind staat”. Dat sta ik inderdaad. Met moeite maar ik sta! Mijn hart breekt als ik weer lees over de kinderen die dit hebben moeten ondergaan wetende dat de overheid het ook weet maar het in stand houdt, er zelfs aan mee doet. Daarvoor hoef je alleen maar het recente rapport van de commissie de Winter te lezen waarin staat dat 75% van de kinderen in een instelling ( er geplaatst door Jeugdzorg door uitspraak van de kinderrechter) in Nederland fysiek, psychisch of seksueel misbruikt wordt.

Blijf weg bij Jeugdzorg. Het gaat soms ook goed maar dat is incidenteel en geloof me, het is het risico niet waard. Ik blijf vechten zolang ik adem. Elk kind wat gered kan worden is er één!

Een moskee is een moskee maar de jeugdzorg kan van alles zijn…

Nawoord: ik gebruik mijn column bij uitzondering om Umut Yildiz en vele anderen te bedanken voor de dagelijkse gesprekken die we voeren. Een klokkenluider is ook eenzaam namelijk. Zelfs met een miljoen mensen om haar/hem heen.

Yvonne Brinkerink

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Hoogste aantal coronabesmettingen binnen 24 uur in Italië

Geen vakantie in Marokko deze zomer