in

Ministers beslissen vandaag over mondmaskers

Premier Mark Rutte zei dinsdag op Facebook dat de ministers, de Kamerleden later op de dag zullen informeren over hun beslissing na gesprekken met verschillende officiële commissies. De NOS meldt echter dat maskers niet verplicht zullen worden in winkels en buitenruimtes, hoewel er misschien een optie is voor lokale initiatieven.

De burgemeesters van Amsterdam en Rotterdam hebben allebei gezegd dat ze in sommige drukke gebieden graag een masker verplicht zouden willen stellen.

Later op woensdag komen 25 regionale raden voor openbare veiligheid ook bijeen om een strategie te bespreken, na toename van het aantal corona-infecties, met name in de regio’s Rotterdam en Amsterdam.

Overheidsexperts hebben herhaaldelijk gezegd dat ze het gebruik van maskers niet breder willen ondersteunen omdat dit een vals gevoel van veiligheid kan geven. Maskers zijn momenteel alleen verplicht in het openbaar vervoer.

De OMT komt donderdag ook bijeen om quarantainekwesties te bespreken, met name voor inwoners die terugkeren naar Nederland vanuit plaatsen waar reizen niet wordt aanbevolen. De lijst met code oranje gebieden bevat sinds enkele dagen ook Barcelona en Antwerpen, die beide populair zijn bij Nederlandse toeristen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Tropische temperaturen : 33 graden op Vrijdag

Corona : Echte dodental in Nederland ligt waarschijnlijk boven de 10.000