in

Ministerie zegt dat je als vrouw een rok MAG dragen, “Valt de rok op de knie, dan vinden we (verzorgde) blote benen geen probleem”

Met de temperaturen op ‘tropisch’ zijn we allemaal door onze kast aan het gaan voor een leuke, luchtige jurk of rok, zodat we een beetje kunnen genieten van het weer en op warme dagen hoort een rok of shorts met blote benen, toch?

Volgens een tweet van het ministerie van Sociale Zaken kan dat alleen als de rok op de knie valt en de ’conditie’ van de benen in orde is. Het lijkt op een tweet uit de jaren ’50 (als je toen Twitter zou hebben natuurlijk) maar nee, het is 2019 en de Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vindt het nodig om mij te adviseren over de lengte van mijn rok en de ‘conditie’ van mijn benen.

Ministerie Tweet rokjes

En Twitter in 2019 is hier niet blij mee…

Het Tweet begint met, “Een panty is zeker niet verplicht, maar hangt volgens de etiquette samen met de roklengte en de conditie van de benen.” Want de Ministerie is van mening dat een rok die op de knie valt geen probleem zou moeten zijn, mits je blote benen zijn verzorgd, “Valt de rok op de knie, dan vinden we (verzorgde) blote benen geen probleem.”

In 2019 heb je natuurlijk wat meer rechten als vrouw in Nederland en natuurlijk mag je jouw reactie delen op Twitter en er waren heel wat reacties.

Ministerie Tweet rokjes

Ministerie Tweet rokjes

Ministerie Tweet rokjes

Een gebruiker had zelfs de vraag, “Deze afbeelding. Echt? 1950 belde, ze willen hun Idioterie terug.” Het was niet alleen maar een regen van kritiek op sociale media, ook politieke partij, D66, heeft al vragen gesteld aan de minister.

Fractieleider, Rob Jetten heeft aan de Telegraaf laten weten dat hij heel verbaasd is over de tweet van het ministerie van Sociale Zaken, “Het lijkt me niet dat ministeries zich op dit soort warme dagen moeten bemoeien met de outfit die mensen dragen.” aldus Jetten.

De D66-fractieleider hoopt dat er sprake is van “een misplaatste tweet.” en dat Sociale Zaken spoedig zullen bekend maken dat dit nooit de bedoeling is geweest.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nederlander met 1000 kilo hasj en marihuana vast in Málaga

Klimaatakkoord: 75 miljoen euro extra voor fietsers