in

Minister van Onderwijs Arie Slob in quarantaine na positief test collega

Slob werd op de hoogte gebracht van de besmetting tijdens een debat in het parlement over mediawetgeving. Het debat werd onmiddellijk verlaten en de vergaderruimte waar het werd gehouden, werd vrijgemaakt.

De 58-jarige minister zei dat hij ‘zich prima voelde’, maar zou onmiddellijk 10 dagen in quarantaine gaan, zoals vereist door de Covid-19 regels van de regering. Hij is het eerste lid van het Nederlandse kabinet dat in quarantaine moet als gevolg van een coronavirusinfectie.

“Tijdens het debat ontving ik een bericht van één van mijn collega’s waarin stond dat een medewerker positief is getest op het coronavirus. Niet lang daarna kreeg ik een melding van de Coronamelder-app dat ik in contact was geweest met iemand die corona heeft.” aldus Slob.

“Ik heb wat navraag gedaan en het resultaat is dat ik nu het debat moet verlaten en in quarantaine moet gaan, zoals de regels zeggen.”

Slob schreef op Twitter dat hij ‘zo snel mogelijk’ een coronatest zou nemen, maar voegde later toe, ‘zodra ik symptomen heb’.

Alleen mensen met symptomen kunnen zich aanmelden voor een PCR-test voor Covid-19.

©NieuwsOn
Foto : Wikipedia.nl

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Mark Rutte reageert op uitspraken President Erdogan : Onacceptabel

President Erdogan dient klacht in tegen PVV-leider Geert Wilders