in

Minister Arie Slob vervolgd voor verdedigen van anti-homoverklaring?

De minister, die de christelijke partij ChristenUnie vertegenwoordigt in de vierpartijencoalitie, kwam maandag tijdens een parlementair debat onder vuur te liggen toen hij zei dat scholen de grondwettelijke vrijheid hadden om te beslissen hoe ze omgingen met kwesties als religie en seksualiteit.

Een meerderheid van de Kamerleden, waaronder leden van coalitiepartijen VVD en D66, steunde een motie waarin werd opgeroepen tot wetswijziging, zodat scholen niet langer kunnen eisen dat ouders een verklaring moeten ondertekenen waarin ze een ‘homoseksuele levensstijl’ afwijzen.

Slob trok zich terug uit zijn positie en zei dat de verklaringen nader bestudeerd moeten worden. “Als ze in strijd zijn met het concept van veilig klimaat op school, moeten ze goed worden aangepast”, voegde hij toe.

Het OM kwam in actie nadat politieorganisatie Roze in Blauw een bericht op Facebook plaatste waarin mensen werden opgeroepen om officiële klachten in te dienen tegen de minister. 

De opmerkingen van Slob vallen echter, waarschijnlijk, onder de wet die zegt dat ministers en parlementsleden niet kunnen worden vervolgd voor verklaringen die mondeling of schriftelijk aan het parlement zijn afgelegd.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Minister Arie Slob neemt een stap terug in anti-homoverklaring

Kamerleden roepen op tot EU-wapenembargo tegen Turkije