in

Minister Arie Slob noemt anti-homoverklaring op school Grondwettelijke Vrijheid

De kwestie kwam aan de orde tijdens een debat over burgerschapsonderwijs in het parlement op maandagmiddag, toen minister van Onderwijs, Arie Slob de huidige praktijk verdedigde en zei dat scholen van ouders kunnen eisen dat ze homoseksualiteit afwijzen met behulp van de wetgeving inzake onderwijsvrijheid.

Slob zei tegen parlementsleden, dat scholen een veilige plek moeten zijn voor al hun leerlingen, “Laat er geen misverstand over bestaan. Scholen zijn verplicht om de sociale, psychologische en fysieke veiligheid van al hun leerlingen te waarborgen.” benadrukte hij.

Kamerleden vertelden de minister, die de onwankelbare christelijke partij ChristenUnie in het kabinet vertegenwoordigt, dat de twee uitspraken onverenigbaar zijn.

“Ik verwacht dat Slob zo snel mogelijk een einde maakt aan dit soort verklaringen”’, zei socialistisch parlementslid Peter Kwint, die de motie opstelde. “Een school kan niet allebei een veilige omgeving creëren voor alle leerlingen en van ouders eisen dat ze homoseksualiteit afwijzen. Je maakt de situatie onveilig voor kinderen, zowel op school als thuis. “

Ook VVD-Kamerleden hebben hun steentje bijgedragen aan de roep om verandering. “Scholen moeten een veilige plek zijn voor iedereen, ongeacht afkomst, religie of seksuele geaardheid”, zegt Rudmer Heerma. “We kunnen niet toestaan dat scholen voorwaarden stellen.”

Het voorstel wordt ook gesteund door D66, PvdA en GroenLinks, maar niet door één van de drie religieuze partijen, of de extreemrechtse PVV en FvD, meldde Trouw dinsdag.

Uit onderzoek van actualiteitenprogramma Pointer eerder dit jaar bleek dat één op de vijf strikt protestantse scholen homoseksualiteit moreel onaanvaardbaar vindt. In totaal hadden 34 van de 170 een document online waarin hun standpunt duidelijk werd gemaakt.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Kabinet komt met nieuwe, hogere taaleisen voor Nederlanderschap

Meer dan 300 wapens ingeleverd bij inleveractie politie Amsterdam