in

Minderjarige meisjes met eetstoornissen doelwit van seksuele uitbuiting

Hands Bullying Curl Up Sad Her Face Girl Tired

Minderjarige meisjes met anorexia worden online benaderd door mannen die aanbieden om ze te helpen met afvallen, om daarna te proberen ze seksueel uit te buiten. Onderzoekers van het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel zijn zo geschokt, dat ze tussentijds met de resultaten naar buiten treden.

“We zijn geschrokken van de aard en omvang van dit misbruik en mogelijke uitbuiting”, laat het Centrum weten. “De mannen zoeken bewust deze meisjes op met het doel seksueel expliciet materiaal te verkrijgen, om hen te misbruiken en ze uit te buiten”, zegt Shamir Ceuleers van het Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel, dat het onderzoek deed.

Zeer omstreden
De mannen bieden op zogenoemde pro-ana-sites aan om meisjes met een eetstoornis te helpen om verder af te vallen. Op zeer omstreden sites geven mensen met eetstoornissen elkaar tips hoe ze verder kunnen afvallen.

Loktieners
De onderzoekers maakten twee profielen van meisjes van 14 en 15 jaar met een eetstoornis. Die loktieners vroegen op de site om hulp bij het afvallen.

Binnen enkele weken hadden zich 45 ‘coaches’ gemeld. Van die mannen vroeg 64 procent snel om foto’s in ondergoed, 21 procent vroeg zelfs om naaktfoto’s.

Seksuele diensten
“Enkele coaches wilden afspreken met de meisjes, waarbij er bijvoorbeeld afvalpillen werden aangeboden in ruil voor seksuele diensten. In de gesprekken werd manipulatie en druk niet geschuwd”, aldus de onderzoekers.

Tegen de NOS zegt Ceuleers dat de coaches fel werden als de meisjes niet meewerkten. “Met reacties als: ‘Wil je soms een dik vet varken blijven?’ Het gaat hier om jonge meisjes, vaak met een laag zelfbeeld, die ook nog eens extra kwetsbaar zijn omdat ze een eetstoornis hebben.”

Ook dreigden de coaches met het publiceren van de foto’s, of om bij de meisjes thuis langs te komen als ze niet deden waar de mannen om vroegen.

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

WEARE1 komt in actie tegen Pegida

Wilders: geblokkeerd door Twitter na bericht over D66