in

Minder kraanwater in verschillende delen van Nederland

We horen al jaren dat er een droogte heerst in Nederland en de warmste Lente ooit is misschien leuk als je wilt zonnen in de tuin (of balkon) maar het helpt de droogte niet en nou is het zelfs zover dat er in Gelderland en Overijssel een flink aantal plekken minder water uit de kraan zullen krijgen, omdat het verbruik sinds gisteren extreem is verhoogd volgens Vitens.

Dus, geen zwembadjes meer vullen, korte douches en je auto moet ook even wachten op zijn wasbeurt. Het waterbedrijf roept iedereen op om meer zuinig te zijn met hun kraanwater. Dit komt allemaal omdat er gisteren een flinke stijging is vermeld in het waterverbruik, in de omgeving van Barneveld, de Achterhoek en in Twente.

En dat zijn gebieden die al flink lijden onder de droogte van de afgelopen tijd. Ze hebben een erg laag grondwaterstand, terwijl het waterpeil in de grote rivieren ook laag staat.

Vitens heeft laten weten dat de lage waterdruk het hele pinksterweekend zal aanhouden en benadrukt dat de 5,6 miljoen huishoudens in vijf provincies, zuinig moeten zijn met hun drinkwater.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Vader rijdt eigen kind dood

Amerikaanse bedrijf tekent deal met Nederlandse onderzoekers voor coronamedicijn