in

Migratie blijft groeien in Nederland

Nederland heeft in de eerste drie kwartalen van 2018, 81 duizend inwoners erbij gekregen. De groei komt grotendeels vanuit migratie en ook werden er 11 duizend meer kinderen geboren dan dat er mensen stierven.

De cijfers komen voort uit een recent onderzoek door het CBS (Centraal Bureau voor Statistieken) In de eerste drie kwartalen van dit jaar kwamen 186 duizend immigranten naar Nederland, 4,5 duizend meer dan in dezelfde periode een jaar geleden waren geteld. Maar de bevolking van Nederland veranderd niet alleen maar door emigranten, we zijn ook massaal aan het emigreren. 116,5 Duizend mensen zijn het land uit geëmigreerd, dat zijn er 1.500 meer dan de eerste drie kwartalen.

Het aantal Syrische migranten neemt af, terwijl migratie uit Afrika, Amerika en Europa toeneemt. Poolse migranten blijven in aantal het hoogste cijfer houden van migranten naar Nederland. Tot nu toe hebben zich 92 duizend immigranten uit Europa gevestigd en vertrokken er 56 duizend, waarvan ruim 16,5 duizend Poolse immigranten en 10 duizend emigranten.

Ook is het aantal emigranten uit Bulgarije en Roemenië toegenomen sinds 2007 het jaar dat Bulgarije en Roemenië toetraden tot de Europese Unie. In de eerste drie kwartalen van 2018 schreven zich ruim 11 duizend Bulgaren en Roemenen bij een Nederlandse gemeente in en vertrokken er 5 duizend.

Wel is er een daling in migranten met een Aziatische achtergrond. In de eerste drie kwartalen schreven zich ruim 35 duizend immigranten in, ruim 7,5 duizend minder dan vorig jaar.

De emigratie en immigratie bij mensen met een Nederlandse achtergrond is aanzienlijk lager dan vorig jaar. Ook overleden er begin dit jaar naar verhouding meer mensen dan vorig jaar. Het aantal kinderen dat geboren werd bleef met 127 duizend, vrijwel gelijk.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Duitse verpleger Niels. H bekent doden van honderd patiënten

Nachtelijke kou eist twee levens