in

Metroverbinding tussen Amsterdam en Schiphol

Amsterdamse functionarissen en Schiphol hebben een overeenstemming bereikt over de aanpak van de problemen in openbaar vervoer naar het vliegveld, waaronder de mogelijkheid om de nieuwe metrolijn van de stad uit te breiden naar het hoofdterminalgebouw.

Schiphol-directeur Dick Benschop vertelde Parool-verslaggevers maandagavond dat de eerste voorstellen nu bij de centrale overheid liggen, “De vraag is niet meer of de metro moet worden verlengd, maar het is meer een kwestie van wanneer.” zei Benschop.

De Amsterdamse transportwethouder Sharon Dijksma heeft bevestigd dat de stad praat over ‘het verbeteren van de verbinding tussen het zuidwesten van de stad en Schiphol, inclusief het verleggen van de metro’, aldus de krant.

De nieuwe metrolijn van de stad, die slechts 10 kilometer lang is, opende deze zomer, maar critici zeggen dat ambtenaren een kans hebben verspild om een link te maken naar het vliegveld, dat steeds moeilijker te bereiken is met de auto, evenals forenzensteden in het noorden.

Benschop heeft tijdens de nieuwjaarsreceptie op maandagavond ook gezegd dat het vliegveld ‘een nieuwe relatie met zijn omgeving’ moest opbouwen en dat de beloning van Schipholmedewerkers voortaan ook afhankelijk is van de reputatie van Schiphol bij omwonenden.

“Het gesprek met bestuurders en bewoners is aan de gang.” zei Benschop. “Toch is het duidelijk dat we nog veel moeten doen om het vertrouwen te herwinnen en de balans te herstellen. Voor velen is het, we zullen het moeten zien om het te geloven.”

Geluidsoverlast

Geluidsoverlast bereikte vorig jaar een recordniveau. In totaal werden 11.500 klachten ingediend, drie keer zoveel als in 2017.

Schiphol nadert nu de grenzen van zijn potentiële expansie, met 499.446 starts en landingen vorig jaar. De luchthaven heeft een plafond van 500 duizend vliegtuigbewegingen tot 2020.

De luchthaven zag vorig jaar 71 miljoen passagiers voorbij komen, een stijging van 3,7% in 2017, maar de vrachtvolumes daalden met 3%. Schiphol heeft momenteel 326 bestemmingen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Code geel: Pas op voor zware windstoten op dijk en brug

Uber chauffeur schuldig voor zes moorden