in , ,

Met de Clearview-app kunnen vreemden al uw informatie achterhalen

Wat als je even buiten bent voor een wandeling of je bent boodschappen aan het doen en een vreemde neemt jouw foto, zonder dat je het weet, hij upload deze in een app en heeft binnen enkele seconden jouw naam, adres en alle persoonlijke info. Een enge gedachte, toch? Volgens een artikel in New York Times is deze horrorverhaal, werkelijkheid dankzij een app, Clearview AI.

De New York Times meldt dat de Clearview AI app al in gebruik is door honderden wetshandhavingsinstanties in de Verenigde Staten, waaronder de FBI.

Volgens de New York Times, vergelijkt de app een foto met een database van meer dan 3 miljard foto’s die Clearview heeft verzameld van sites, zoals Facebook, Venmo, YouTube. Vervolgens verschijnen er mogelijke ‘hits’, samen met koppelingen naar de sites waar de foto’s oorspronkelijk zijn gepost. Hierna heb je binnen enkele minuten alle informatie dat je wilt.

De Clearview app is momenteel niet beschikbaar voor het publiek, “De Clearview technologie is alleen bedoeld voor gebruik door wetshandhavings- en beveiligingspersoneel. Het is niet bedoeld voor commercieel gebruik.”, maar investeerders van Clearview AI geloven dat dit in de toekomst zeker zal gebeuren.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Toeristen kiezen vaker voor Nederland

Aardbeving in Turkije : Meer dan 20 doden en 920 gewonden