in

Merkel waarschuwt voor 3e coronagolf in Duitsland

De Duitse bondskanselier Angela Merkel waarschuwde donderdag voor een agressievere derde coronagolf en verdedigde de voorzichtige benadering van haar regering om de lockdown in het land te versoepelen.

Merkel vertelt het dagblad Frankfurter Allgemeine Zeitung dat elke versoepeling van de beperkingen geleidelijk en ook zorgvuldig moet worden overwogen, vanwege de meer besmettelijke en gevaarlijke mutaties die de afgelopen maanden zijn geïdentificeerd.

“Met deze nieuwe mutaties gaan we een nieuwe fase van de pandemie binnen, waaruit een derde golf kan voortkomen”, aldus Merkel.

Ze onderstreepte dat de Britse variant van het virus agressiever is dan de oorspronkelijke virus, en waarschijnlijk de dominante variant in Duitsland zou worden.

“Daarom moeten we nu slimme en zorgvuldige maatregelen nemen, zodat een derde golf niet leidt tot een volledige sluiting van heel Duitsland”, voegt ze toe.

Eerder deze maand kwam de regering van Merkel en de premiers van de 16 federale staten overeen om de strikte lockdown-maatregelen van het land te verlengen tot 7 maart.

Ze stelden het doel om infecties te verminderen tot maximaal 35 gevallen per 100 duizend mensen in een periode van zeven dagen om de beperkingen te versoepelen. Momenteel is de incidentie van het land binnen zeven dagen 61,7 gevallen per 100 duizend inwoners.

Duitsland is erin geslaagd om het aantal dagelijkse coronagevallen deze maand terug te brengen tot onder de 15 duizend, maar de sterftecijfers waren duidelijk hoger dan in de voorgaande maanden.

Het Robert Koch Institute meldde donderdag 11.869 nieuwe besmettingen en 385 doden in het land, wat aantoont dat de uitbraak nog lang niet onder controle is.

Duitsland heeft momenteel het op vier na hoogste aantal besmettingen in West-Europa, na Groot-Brittannië, Frankrijk, Spanje en Italië.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Rotterdam : Agenten krijgen formele waarschuwing voor racistische Whatsapp-groep

De Koning niet naar Qatar voor WK : De grond is doordrenkt met bloed