in

Merkel, verdrietig en woedend over de rellen in de Verenigde Staten

Duitse bondskanselier betreurt het dat de Amerikaanse president Donald Trump ‘zijn nederlaag niet wilde toegeven’.

De Duitse bondskanselier, Angela Merkel, heeft haar spijt betuigd dat de Amerikaanse president Donald Trump “zijn verkiezingsnederlaag niet toegaf” en verdere spanningen veroorzaakte in zijn land.

Merkel zei donderdag tijdens een partijbijeenkomst dat ze ‘verdrietig en woedend’ was toen ze zag dat aanhangers van Trump het Capitool bestormden om de certificering van de verkiezingsoverwinning van Joe Biden te stoppen.

“Helaas heeft president Trump zijn nederlaag sinds november niet geaccepteerd, en ook gisteren niet. En dit heeft natuurlijk een sfeer gecreëerd die tot dergelijke, gewelddadige incidenten heeft geleid”, aldus Merkel.

Merkel zei, ondanks de teleurstellende foto’s van gisteren, dat ze er nog steeds van overtuigd was dat de Amerikaanse democratie sterker naar voren zal komen dan de relschoppers die het Capitool bestormden.

“Het is voor mij een teken van hoop dat het congres zijn werk heeft hervat en de verkiezingsoverwinning van Joe Biden en Kamala Harris heeft bevestigd”, zei ze.

“Binnen twee weken openen de Verenigde Staten een nieuw hoofdstuk van hun democratie”, voegde ze toe.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Meer dan een miljoen mensen veranderen van zorgverzekeraar

Geert Wilders : Nederland is corrupt!