in ,

Merkel bedankt Duits-Turkse wetenschappers voor coronavaccin

De Duitse bondskanselier hoopt dat het coronavaccin van BioNTech veel levens zal redden.

De Duitse bondskanselier, Angela Merkel, bedankte donderdag de Duits-Turkse wetenschappers Ugur Sahin en Ozlem Tureci voor hun inspanningen om een ​​vaccin tegen het coronavirus te ontwikkelen.

“Onze regering is er trots op wetenschappers zoals u in ons land te hebben”, vertelde Angela Merkel op een videoconferentie met het koppel achter ‘s werelds eerste effectieve vaccin tegen COVID-19.

“Als we kijken hoeveel mensen er nog steeds sterven aan het coronavirus, zouden we beter kunnen begrijpen hoeveel levens hiermee kunnen worden gered”, aldus Merkel.

Het BioNTech-Pfizer-vaccin dat is ontwikkeld door Sahin en zijn vrouw Tureci, beide kinderen van Turkse immigranten in Duitsland, heeft een spoedvergunning gekregen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, en zal naar verwachting volgende week worden goedgekeurd door de EU-toezichthouders.

Merkel benadrukte de Turkse wortels van Sahin en Tureci, en zei dat dit ook trots werd genoemd door de Turkse president Recep Tayyip Erdogan tijdens een recente top van G20-leiders.

Het echtpaar, dat het farmaceutische bedrijf BioNTech heeft opgericht, haalde de krantenkoppen in de internationale media en werd alom geprezen als “een succesverhaal op het gebied van immigratie”.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Europese Gerechtshof: Nederland moet Poolse verdachten uitleveren

Corona : Bijna 13 duizend nieuwe coronagevallen