in

Meer dan duizend zaken van seksueel misbruik in Amerikaanse Katholieke Kerk

De Amerikaanse katholieke kerk dompelt zich steeds dieper in de crisis, naarmate er meer bewijs naar voren komt van seksueel misbruik tussen geestelijken en minderjarige kinderen.

Het meest recente bewijs werd donderdag onthuld in een exclusief rapport van de Associated Press, waarin werd gezegd dat bijna 50 bisdommen en religieuze ordes de namen openbaar hebben gemaakt van meer dan duizend priesters en anderen die worden beschuldigd van seksueel misbruik van kinderen, sinds een rapport van de grand jury in Pennsylvania is vrijgegeven afgelopen augustus.

De grootste namenlijst kwam van de Jesuits West Province (Jezuïeten West Provincie) een religieuze orde die negen westerse staten omvat, die 111 priesters identificeerden, aldus het AP-rapport.

Het aartsbisdom van New Orleans en het bisdom van Syracuse, New York hebben respectievelijk 61 en 57 namen bekend gemaakt. Ondertussen heeft een bisdom in Montana 47 namen onthuld en het aartsbisdom Los Angeles meer dan 50.

AP zei dat ze “ook hebben vastgesteld dat bijna 20 lokale, staats- of federale onderzoeken, hetzij crimineel hetzij civiel, zijn gestart sinds de publicatie van de bevindingen van de grand jury”.

Maar volgens het rapport, waarin deskundigen worden genoemd, zijn veel van de lijsten niet compleet.

Terence McKiernan, mededirecteur van BishopAccountability.org, een online platform dat al meer dan een decennium misbruik tracht te volgen, vertelde AP dat veel bisdommen de namen hebben achtergelaten van bekende misbruikers in de lijst die zijn groep in zijn online database heeft gepubliceerd.

Uit het onderzoek van de grand jury in Pennsylvania bleek dat ten minste duizend kinderen werden misbruikt door de katholieke kerk. Er werd gezegd dat meer dan 300 ‘predator-priesters’ in de staat Pennsylvania door de katholieke kerk werden beschermd nadat ze kinderen seksueel misbruikten.

De kerk was niet de enige entiteit die betrokken was bij het verborgen houden van de incidenten. Na het rapport kwam er naar voren dat de politie over sommige gevallen van seksueel misbruik meldingen kreeg, maar weigerde om hen na te streven.

De meeste gevallen waren van vóór het jaar 2000 en na het statuut van beperkingen, maar volgens het rapport werden twee priesters aangeklaagd.

Het rapport bevatte de verslagen van tientallen personen die door priesters waren mishandeld en en die werden gewaarschuwd hier niets over te zeggen.

“We moeten benadrukken dat, hoewel de lijst van priesters lang is, we niet denken dat we ze allemaal hebben.” aldus het rapport.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Inbreker van de sterren opgepakt

Utrechter overleden door beknelling in hek fietsenhok