in ,

Meeste Nederlanders geloven dat Coronamaatregelen nog 6 maanden zullen duren

Uit een enquête van I&O Research blijkt dat een groot deel van Nederland gelooft dat de coronamaatregelen zoals, thuiswerken en het sluiten van horeca, nog zeker zes maanden zal duren.

Geen handen schudden, afstand houden van 1,5 meter, thuiswerken en gesloten horeca, bioscopen en musea; zo een 60 procent van de Nederlanders denkt dat we de komende zes maanden nog moeten leven naar coronaregels. Één op de tien, dus tien procent denkt dat het zelfs tot een jaar kan duren en 90 procent van de Nederlanders verwacht (of zien het aankomen) een economisch krimp.

Dat blijkt uit cijfers van een enquête van I&O Research. Voor de coronacrisis was ongeveer 74 procent tevreden met de economische situatie maar nu tonen cijfers dat bijna heel Nederland (90 procent) een enorme economische terugval verwachten. Meer dan de helft, 52 procent, verwacht bovendien dat de economie sterk zal verslechteren.

Ook verwacht zo een acht procent dat er een stijging zal zijn in werkeloosheid. 78 Procent van de Nederlanders is van mening dat de overheid zich moet richten op het steunen van MKB-bedrijven, om zo de economie te redden, terwijl drie op de tien Nederlanders (30 procent) juist vindt dat bedrijven zoals KLM en Schiphol de prioriteit moeten krijgen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

250 boetes uitgedeeld voor het overtreden van de 1,5 meter regel

Oproep tot gebed in hart van Europa