in ,

Meeste migranten binnen tien jaar weer weg

In 2018 kwamen 191 duizend mensen van niet-Nederlandse afkomst naar het land. Werk was de belangrijkste motivatie voor 58 procent van hen die uit Europa kwamen, zo bleek uit de studie.
Van het total aantal EU-immigranten kwam 40 procent naar het land om te werken, terwijl andere motieven waren om zich bij gezinsleden aan te sluiten, te studeren of asiel aan te vragen.

Historische cijfers suggereren dat zowel migratie uit de EU en landen van de Europese Vrijhandelsassociatie, als het aantal mensen dat naar Nederland komt om te werken sinds 2009 elk jaar is toegenomen. We zie een piek in het aantal migranten in 2016. Ook is er sinds 2009 een stijging in het aantal migranten die naar Nederland komen om te werken, terwijl het aantal asielzoekers de afgelopen jaren dramatisch is afgenomen.

Driekwart van alle arbeidsmigranten die in 1999 en 2009 naar Nederland kwamen, keerde binnen 10 jaar terug naar hun eigen land, zo blijkt uit het onderzoek. Meer dan 70 procent van de EU- of EVA-landen die in 2009 aankwamen was binnen tien jaar vertrokken. van andere landen was dit aantal 54 procent.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Aboutaleb roept moslims op om Offerfeest thuis te vieren

Tot vier jaar gevangenisstraf wegens bezit van het ‘pedofiel’ handboek