in ,

Meeste faillissementen in september in de handel

Note After Work Old Town Closed Shield Mirroring

Er is een duidelijke afwisseling in het aantal voor zittingsdagen gecorrigeerde faillissementen. Dalingen en stijgingen volgen elkaar snel op. Het hoogste aantal uitgesproken faillissementen was in mei 2013, met 816. Daarna verminderde het aantal faillissementen tot en met augustus 2017. De drie jaar erna bleef het redelijk rustig, maar na april 2020 zien we vier maanden achter elkaar een daling in het aantal faillissementen. In augustus 2020 zien we het laagste niveau na augustus 1999.

Er is nou wel weer een lichte stijging in het aantal faillissementen in september.

Meeste faillissementen zien we in de handel. Zo zijn er, volgens de cijfers van het CBS, in september 211 bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) failliet verklaard. En van de 211 failliet verklaarde bedrijven, zitten er 40 in de handel.

CBS grafiek

bron : CBS

In week 40 zijn er in totaal 37 faillissementen van bedrijven en instellingen (exclusief eenmanszaken) gemeld. Dat is minder dan in week 39, toen werden er 23 faillissementen gemeld.

Ook zijn er 10 eenmanszaken failliet gegaan. In week 39 waren dat er nog eens 8. In totaal zijn er in de eerst 40 weken van 2020, 2.621 bedrijven en instellingen (inclusief eenmanszaken) failliet verklaard. In dezelfde periode in 2019 lag het aantal failliet verklaarde bedrijven veel hoger op 2885.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Wilders tweet “IC’s vooral bezet door Mohammed en Fatima die onze taal niet spreken”

Het kabinet wil geen tweede lockdown, maar wel strengere maatregelen