in

Meeste basisscholen gaan meteen hele dag open

Vier op de vijf Nederlandse basisscholen hebben ervoor gekozen om de hele week open te zijn als de lessen volgende week hervatten, blijkt uit onderzoek van omroep NOS met 750 schoolleiders.

Een op de tien scholen heeft ervoor gekozen om een halve dag te openen en de rest heeft voor een afwisselde agenda gekozen.

Op scholen die een dagrooster hebben, worden de lessen in tweeën gedeeld, waarbij de helft van de kinderen de ene dag en de andere helft de volgende les krijgt. De tien procent die voor halve dagen heeft gekozen, zullen de helft van de kinderen ‘s ochtends naar school gaan en de rest’ s middags.

Uit de peiling zou ook blijken dat het tekort aan beschikbare leraren momenteel de grootste zorg is.

Ouders blij

De meeste ouders zijn blij dat hun kinderen weer naar school mogen, maar ongeveer vijftig procent van de schoolleiders zegt dat een handvol ouders hun kinderen thuis willen houden.

Velen van hen zijn ouders met gezondheidsproblemen of willen niet dat hun kinderen ald experiment worden gebruikt. Uit onderzoek dat maandag door het AD werd gepubliceerd, bleek echter dat meer dan een derde van de leraren in het basisonderwijs de heropening van scholen op 11 mei te riskant vindt en dat het risico dat kinderen het coronavirus verspreiden, grote zorgen baart.

De leerkrachten willen de terugkeer naar school uitstellen totdat de resultaten van het RIVM onderzoek naar het besmettingsrisico bij kinderen zijn afgerond en vrezen dat ze besmet zullen raken of hun leerlingen zullen besmetten, zo meldt de krant.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Door coronavirus getroffen Roemeense uitzendkrachten werkten voor vleesverwerkend bedrijf

De EU vraagt om een onafhankelijke onderzoek naar oorsprong Covid-19