in

Meerderheid steunt strengere coronaregels

In september steunde slechts 37 procent van de ondervraagden, strengere coronamaatregelen. Tegelijkertijd is het percentage mensen dat ervoor kiest om mondmaskers verplicht te stellen op openbare plaatsen, gestegen van 36 procent naar 65 procent, en vier op de 10 zegt dat mondmaskers, ook buiten verplicht zouden moeten zijn.

Het kabinet is de afgelopen dagen onder vuur komen te liggen vanwege zijn ogenschijnlijk chaotische aanpak om een tweede golf te stoppen, waaronder een ommekeer in het gebruik van mondmaskers, maar een weigering om ze verplicht te stellen.

Uit de peilingen blijkt ook dat de algemene steun voor de aanpak van de overheid is gedaald van 75 procent naar 65 procent.

“Mensen schrijven het kabinetsbeleid niet af, maar hun geduld wordt op de proef gesteld”, zegt onderzoeker Peter Kanne tegen Trouw. “Ze hebben gezien hoe de regels worden gewijzigd, maar vinden het dringende advies, niet duidelijk genoeg. Ze hebben liever richtlijnen die iedereen ook zou moeten naleven.”

Premier Mark Rutte zei dinsdag tegen omroep NOS dat de regering tot begin volgende week geen nieuwe maatregelen zal invoeren om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

“Dit komt omdat het nog te vroeg is om te zien welke impact de maatregelen van vorige week zullen hebben op de cijfers”, aldus Rutte.

De geregistreerde coronabesmettingen zijn de afgelopen week met 40 procent gestegen tot 27.482, terwijl het percentage positieve tests op 9,1 procent staat, blijkt uit de laatste cijfers van het RIVM.

kamerleden zullen op woensdag en donderdag debatteren over een nieuwe wetgeving gericht op verankering van maatregelen zoals sociale distantiëren in de wet.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Amsyterdamse Genitha Scott (16) vermist met baby

Snelle coronatest : Uitslag binnen 15 minuten