in

Meerderheid Kamer steunt mogelijke spoedwet avondklok

Kamerleden houden donderdagmiddag een debat over een mogelijke spoedwet die is opgesteld om de avondklok in de wet te verankeren, nadat de maatregel eerder deze week door een rechter werd geschrapt.

Een grote meerderheid van de parlementsleden steunt de plannen van het kabinet, “en zal voor het opnemen van de avondklok in de huidige noodwetgeving stemmen”, zeggen media-experts.

Daarnaast geeft de steun van de SP, PvdA en 50Plus de coalitie een meerderheid in de senaat, die naar verwachting vrijdag naar de wetgeving zal kijken.

De haast om wetgeving goed te keuren volgt op de uitspraak van de rechtbank van dinsdag, waarin rechters zeiden dat de avondklok illegaal was vanwege de impact op het vrije verkeer en het feit dat het gebaseerd was op wetgeving die bedoeld is om te worden opgeroepen in tijden van nationale noodsituaties.

De ministers gingen direct in beroep, wat resulteerde in het besluit van dinsdagavond dat de avondklok van kracht blijft totdat het hof van beroep zijn zegje heeft gedaan. Die hoorzitting zal ook v rijdag plaatsvinden.

Uit onderzoek van I&O dat deze week is verschenen, blijkt dat vier op de vijf Nederlanders de avondklok terecht vindt.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Speciaalzaken trekken meer klanten tijdens pandemie

Dag Winterse kou, hallo Lente