in ,

Meer UFO’s gespot boven Nederland

Alex Griffioen van het meldpunt is van mening dat het onderwerp van buitenlandse wezens makkelijker bespreekbaar is tegenwoordig.

UFO Meldpunt Nederland bestaat sinds 2011 en sinds zijn oprichting zijn er inmiddels 9180 meldingen binnen gekomen van UFO’s boven Nederland. 921 van deze meldingen zijn tussen januari en mei 2020 gemeld.

Volgens het meldpunt is er een verklaring voor de stijgende meldingen (zelfs twee) De eerste is Starlink, het satellietnetwerk van het Amerikaanse ruimtevaartbedrijf SpaceX.Een project van excentriek-miljonair Elon Musk, waarvoor mini-satellieten in een baan om de aarde worden gebracht, “Per lancering worden er zestig satellieten de lucht in geschoten. Dat levert een sliert van lichtjes op.” aldus Alex Griffioen van UFO Meldpunt Nederland aan Editie NL.

Er is natuurlijk nog een verklaring volgens het meldpunt, en dat is de aandacht voor ufo’s in de Verenigde Staten. Zo heeft het Amerikaanse ministerie van Defensie eerder dit jaar in april, drie video’s van ufo’s vrijgegeven, “Het heeft veel ruchtbaarheid gekregen in de media. We merken dat het onderwerp bespreekbaarder is geworden. Daardoor zijn mensen meer geneigd meldingen te doen.”

Volgens Griffioen is het onderwerp van ufo’s ook veel serieuzer en wordt het niet gezien als een grap, “Mensen doen er minder lacherig over. Dat merk je aan de toon van journalisten tijdens interviews, maar ook aan de manier waarop mensen online op artikelen over ufo’s reageren.”

Ook geeft 52 procent van de Nederlandse melders bij UFO Meldpunt dat buitenaardse wezens daadwerkelijk ons land bezoeken, “Dat aantal is door de jaren constant gebleven.” aldus Griffioen die aangeeft dat iedereen die het meldpunt belt wordt gevraagd of ze geloven in het bestaan van buitenaardse wezens.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Amnesty : “Geen nieuwe wet maar huidige wet op verkrachting aanpassen.”

NS moet 1,4 miljard bezuinigen : Er verdwijnen 2300 banen