in

Meer testen en gebruik van maskers in verpleeghuizen

De aanbevelingen volgen op nieuw onderzoek in het UMC medisch centrum in Amsterdam, naar de aanpak van een regionale uitbraak en de impact op verpleeghuizen in het bijzonder.

Het omslagpunt voor wanneer de regels geïmplementeerd zouden moeten worden, is nog niet definitief, maar volgens de onderzoekers zou het al gelden in Amsterdam, waar er de afgelopen week bijna 1200 besmettingen zijn gemeld.

“We weten hoe ernstig het virus kan zijn in verpleeghuizen.” aldus hoogleraar ouderengeneeskunde, Cees Hertogh, tegen omroep NOS, “En we kunnen het ons niet permitteren weer in die situatie terecht te komen.”

Er zijn zo’n 2500 verpleeghuizen in Nederland en op het hoogtepunt van de pandemie hadden 900 daarvan te maken met coronabesmettingen. Zeker 2000 verpleeghuisbewoners zijn aan gevolgen van het virus overleden.

Hertogh en zijn team ontdekten dat ongeveer de helft van de gevallen in verpleeghuizen niet werd opgemerkt als alleen mensen met symptomen worden getest, “Het is buitengewoon moeilijk om Covid-19 te identificeren bij mensen met dementie, en ze vormen zo’n 70 procent van de inwoners.” zegt Hertogh tegen omroep NOS.

Minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge, vertelde dinsdagavond aan verslaggevers dat de door OMT aanbevolen maatregelen zullen worden aangenomen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Corona-persconferentie : Geen landelijke maar regionale verantwoordelijkheid

Poliovirus gevonden in afvalwater