in ,

Meer steun voor bedrijven en kunst & cultuur

De regering heeft nog eens 7,6 miljard euro uitgetrokken voor de ondersteuning van bedrijven die zijn getroffen door de coronapandemie, en stelt een aparte regeling op om nieuwe bedrijven te helpen, zo hebben de ministeries van Financiën en Economische Zaken aangekondigd.

“We blijven veel geld uitgeven”, aldus minister van Financiën, Wopke Hoekstra, tegen verslaggevers. “We doen er alles aan om de schade voor ondernemers zo veel mogelijk te beperken en ervoor te zorgen dat het land op volle snelheid vooruit kan als het virus eenmaal onder controle is.”

Nieuwe bedrijven zijn grotendeels buitenspel gezet in de bestaande overeenkomsten omdat de beschikbare ondersteuning gebaseerd was op hun eerdere prestaties. Vanaf april kunnen nieuwe bedrijven een beroep doen op hulp bij het betalen van vaste kosten, gebaseerd op hun omzet in het derde kwartaal van vorig jaar.

Ministers verhogen ook het bedrag dat wordt gegeven om te betalen voor vaste kosten zoals huur, tot 80 procent in plaats van 70 procent, de steun voor het betalen van lonen zal stijgen en ze zullen meer uitdelen om te betalen voor aandelen die niet zijn verkocht vanwege de pandemie.

“Het gesprek over de ‘survival of the fittest’ vindt niet meer plaats”, zegt econoom, Mathijs Bouman, tegen omroep NOS. Nu het einde van de pandemie, dankzij het vaccin in zicht is, lijkt de regering “elk bedrijf te willen helpen de crisis te doorstaan”, zei hij.

De ministers richten ook een garantiefonds van 300 miljoen euro op voor evenementen, zodat organisatoren kunnen beginnen met de voorbereiding van zomerfestivals en sportevenementen zonder bang te hoeven zijn dat ze de rekening moeten betalen als het coronavirus tot annuleringen leidt.

De evenementensector drong er, eerder deze maand, bij de regering op aan een fonds op te richten. Verzekeringsmaatschappijen die normaal gesproken evenementen tegen annulering dekken, hebben evenementen die vanwege het coronavirus zijn geannuleerd, uitgesloten van hun polissen.

Evenementorganisatoren juichen het initiatief toe, maar wijzen erop dat de startdatum van 1 juli betekent dat festivals als Pinkpop en Paaspop automatisch worden uitgesloten, omdat ze in het voorjaar plaatsvinden.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

De overheid geeft tips over huisbezoek en etentje met één gast

Massatesten in kleine stad toont dat de nieuwe coronavariant nog niet wijdverspreid is