in ,

Meer dan een miljoen mensen veranderen van zorgverzekeraar

Ongeveer 1,1 miljoen mensen zijn in het afgelopen maand van zorgverzekeraar gewisseld, blijkt uit voorlopige cijfers van zorgverzekeraar ZN.

Zodra de resterende overstappers, die tot eind januari de tijd hebben om een nieuwe zorgverzekering te kiezen, worden meegeteld, zal het percentage mensen dat de overstap maakt, net als vorig jaar rond de 6,5 procent liggen, zegt ZN.

Het aantal mensen dat de eigen informatie van ZN over de verschillen tussen verzekeringen tijdens de overgangsperiode controleerde, was 23 procent hoger dan vorig jaar, aldus de organisatie.

“Het lijkt erop dat meer polishouders de verschillende aangeboden polissen hebben bekeken voordat ze besloten, om al dan niet, over te stappen”, aldus ZN-directeur, Petra van Hulst.

Dit leidde er echter niet toe dat meer mensen van aanbieder veranderden. “Het coronavirus lijkt geen invloed te hebben gehad op het aantal mensen dat hun verzekeringsplan voor 2021 hebben gewijzigd, hoewel dit aanvankelijk door verzekeraars werd verwacht”, zegt Koen Kuijper van vergelijkingswebsite Zorgwijzer.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Geert Wilders roept Mark Rutte op ontslag in te dienen

Merkel, verdrietig en woedend over de rellen in de Verenigde Staten