in ,

Meer dan 8 procent speelt spelletjes op mobiel achter het stuur

Merendeel van de automobilisten, fietsers en voetgangers zit op hun telefoon, terwijl ze op het verkeer moeten letten, zo blijkt uit onderzoek van verkeersveiligheidsonderzoeker SWOV namens verzekeraar Interpolis.

Bijna 70 procent van de 4.068 respondenten zei dat ze hun telefoon regelmatig gebruikten terwijl ze onderweg zijn. In vergelijking met twee jaar geleden gebruiken meer mensen hun telefoon voor navigatiedoeleinden, het opzetten van muziek en het spelen van games.

Woordvoerster Patty Jansen van Interpolis vertelt NOS dat automobilisten tot de ergste boosdoeners behoren als het gaat om het spelen van games tijdens het rijden, “8,2 procent van de automobilisten speelt regelmatig een game op hun telefoon achter het stuur. Dit was twee jaar geleden nog drie procent. We zien dat het spelen van mobiele games in het verkeer overal toeneemt.”

“De reden voor de stijging kan zijn dat apps steeds geavanceerder worden en dat vorig jaar door meer files het telefoongebruik toenam.” aldus de SWOV. Ook denken veel mensen dat ze geen bite zullen krijgen en slechts twee van de respondenten zeiden dat ze een boete hadden gekregen voor het gebruik van hun telefoon in het verkeer.

“Het probleem is een ‘hardnekkig’ probleem en de enige manier om het aan te pakken is door mensen bewust te maken van de gevaren en consequent goede overtreders.” aldus Jansen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Verzoening bij DENK : Kuzu, Öztürk en Azarkan willen verleden achter zich laten

70 kinderen besmet met het coronavirus sinds opening van scholen in Frankrijk