in

Meer dan 75 aangiften tegen de As-Soennah Moskee in Den Haag

De As-Soennah Moskee in Den Haag is onder vuur komen te liggen omdat ze in 2015 een video op hun website hebben gedeeld waarin vrouwenbesnijdenis werd aanbevolen. Het Openbaar Ministerie meldt dat er de afgelopen maanden tussen de 75 en 125 aangiften zijn gedaan tegen de moskee.

“Besnijdenis is verplicht voor de mannen en aanbevolen voor de vrouwen.” aldus de 32-jarige medewerker van de moskee die te zien is in de video. De video is inmiddels verwijderd van de website en de man moet woensdag verschijnen voor de rechter. Hij wordt vervolgd voor opruiing en het aanzetten van geweld tot vrouwen.

“We zijn heel blij dat is besloten de man te vervolgen.” aldus de oprichter van vrouwenorganisatie Femmes for Freedom, die de aangifteactie in gang heeft gezet. Zij zou het liefst het hele moskeebestuur woensdag zien zitten bij de rechter, “ze zijn verantwoordelijk voor wat ze online zetten.”

Er staat maximaal 12 jaar cel op vrouwenbesnijdenis in Nederland. Musa noemt de aanbevelingen van de prediker geen besnijdenis, maar genitale verminking en benadrukt dat vrouwenbesnijdenis niks heeft te maken met religie, “Het is heel belangrijk dat hiertegen wordt opgetreden. Het is een gevaar voor de Nederlandse samenleving. Dit is niet op grond van geloof, dit is gewoon het aanbevelen van verminking.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

De uitspraak van de rechter laat de nabestaande van Hümeyra in tranen

Kantoorpand in Rotterdam binnengevallen door politie