in

Meer dan 60 kinderlichamen gevonden in uitvaartcentrum

Opnieuw een lugubere vondst in de Amerikaanse stad Detroit. De politie heeft meer dan zestig lichamen van levenloze kinderen gevonden in een uitvaartcentrum. Sommige lagen er al jaren. Vorige week ontdekte de politie in dezelfde stad elf kinderen in een ander mortuarium. Zij lagen verstopt in het plafond.

De Amerikaanse autoriteiten spreken van ‘gruwelijke omstandigheden’ bij het uitvaartcentrum Perry Funeral Home. Ze vonden daar tientallen lichaampjes van baby’s en foetussen. 27 lichamen werden gevonden in een vrieskist, 26 lichamen lagen in dozen. Ze werden in plaats van gecremeerd of begraven, verstopt in het mortuarium.

Vorige week vond de politie in dezelfde stad, maar in een ander uitvaartcentrum, ook al elf levenloze lichamen. In het plafond van het gebouw ontdekte de politie de lichamen die lagen verstopt in kartonnen dozen en vuilniszakken. In een anonieme brief aan de politie stond toen waar de politie moest zoeken.

Dit keer kwam de tip van de moeder van Alayah Laniece Davis. Haar dochter was na haar overlijden naar Perry Funeral Home gebracht, zo schrijft The New York Times. Ze hoorde het nieuws van vorige week en vroeg haar advocaat om de politie te vertellen over de wantoestanden in het uitvaartcentrum Perry Funeral Home.

Alayah stierf kort na haar geboorte in het ziekenhuis. Haar moeder vroeg het lichaam van haar dochter beschikbaar te stellen voor de wetenschap. Dit gebeurde alleen nooit. Alayah lag jarenlang, zonder dat de moeder dit wist, nog in het uitvaartcentrum. Ze spande daarom een rechtszaak aan tegen het mortuarium, die loopt nog steeds.

De politie deed na de tip van de moeder onderzoek naar Perry Funeral Home en stuitte toen op veel meer lichamen. In een persconferentie zei de politie dat de twee uitvaartcentra niets met elkaar te maken hebben. “Maar dit is groter dan we misschien weten”, zei de agent. Hij noemde de vondst ‘zeer, zeer verontrustend’ en zei dat meerdere overheidsinstanties zullen worden ingeschakeld om een breder onderzoek te starten.

De advocaat van Perry Funeral Home zei in een e-mail dat hij geen commentaar kon geven op het nieuws.

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Parlementsverkiezingen Afghanistan zwaar beveiligd

Automobilist crasht tijdens politieachtervolging op A12 bij Utrecht en overlijdt