in

Meer dan 500.000 handtekeningen om KKK als terreurorganisatie te benoemen

Meer dan een half miljoen mensen hebben zich woensdag aangesloten bij een groeiende petitie waarin de Trump-regering wordt opgeroepen om de Ku Klux Klan (KKK) officieel te bestempelen als terroristische organisatie.

De petitie op Change.org heeft meer dan 565 duizend handtekeningen verzameld en het aantal blijft stijgen.

“De KKK heeft mensen verkracht, vermoord omdat ze zich hadden aangemeld om te stemmen en ze hebben steden verwoest die waren gebouwd door Afro-Amerikanen.” zo staat het in de oproep, “Zwarte Amerikanen hebben het meest geleden onder deze terreurgroep. Terrorisme is het gebruik van geweld en intimidatie om politieke doelen na te streven. Als ISIS of ISIL als terroristische groep wordt bestempeld voor hun daden, dan voldoet de KKK zeker aan de duidelijke beschrijving van een terrorist.”

De oproep kwam nadat een openbare aanklager in Virginia zei dat een man die zijn vrachtwagen in het weekend tegen een Black Lives Matter-protest in Richmond heeft gereden, een erkende KKK-leider is.

Het is nog onduidelijk hoe, en of, de Trump-regering zal reageren op dit verzoek. De federale regering heeft alleen de bevoegdheid om buitenlandse groepen aan te wijzen als terroristische organisaties, aangezien er geen statuut bestaat voor binnenlands terrorisme waarmee Amerikaanse groepen als een terroristische organisatie zouden kunnen worden bestempeld.

De vraag om dit te veranderen kwam naar voren toen president Donald Trump vorige week aankondigde dat hij de antifascistische groepering Antifa als terroristische organisatie wil bestempelen, nadat er geweld uitbrak bij de massale protesten tegen racisme en politiegeweld, die Trump verwijt aan extreem-linkse groepen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

14-jarige jongen wordt naar Brazilië gedeporteerd terwijl moeder in Nederland woont

Duitsland : “Geen reisverbod voor Turkije”