in

Meer dan 2000 euro contant op zak? 2500 euro boete

“Het is rigoureus maar noodzakelijk. Rotterdam moet de eerste stad ter wereld worden waar bezoekers en inwoners niet meer dan tweeduizend euro contant geld op zak mogen hebben. We hebben het overigens niet over beroepsmatige transacties. Mensen die bijvoorbeeld twee cafés hebben en geld weg willen brengen, moeten dat gewoon kunnen en blijven doen.” zegt VVD-fractievoorzitter Vincent Karremans.

Het doel van deze voorstel is om (drugs)criminelen in Rotterdam tegen te werken, “Nu zijn ze vaak ongrijpbaar voor onder meer de FIOD, want die heeft geen zicht op cash geld.” aldus Karremans.

Ook zitten luxe kleding- en sierandenwinkels en autoverhuurbedrijven in het voorstel. Deze moeten worden verplicht om contante geldbetalingen van meer dan 500 euro te weigeren.

Volgens de fractievoorzitter worden er in de drugswereld miljoenen euro’s per jaar verdiend en zal deze voorstel een krachtige boodschap afgeven, “Cash geld is het betaalmiddel van de onderwereld. We moeten ze dan ook pakken waar het de criminelen het meest pijn doet en dat is in de portemonnee. Daarnaast kan er, doordat ze een boete krijgen, ook een onderzoek worden ingesteld naar hoe ze aan dat geld komen.”

Over hoe ze dit willen aanpakken, zegt de VVD dat het preventief fouilleren en de patseraanpak een goede mogelijkheid biedt om het contante geld af te pakken. „Er zijn hier met regelmaat fouilleeracties, waarbij nu ook al veel contant geld wordt afgepakt.”

Karremans hoopt op steun van andere politieke partijen en zal zijn plannen binnenkort bespreken in de commissie veiligheid.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Coronabesmettingen stijgen vierde dag op een rij : 2552 nieuwe besmet, 16 doden

Geert Wilders voice-over in nieuwe DENK tv-spot