in

Medewerker Amerikaanse kustwacht plande grootschalige aanslagen

Ammunition Security Weapons Pistol Guns Handgun

Een luitenant van de Amerikaanse kustwacht uit de staat Maryland is vorige week gearresteerd op verdenking van het plannen van terroristische aanslagen. Dat melden Amerikaanse media.

Christopher Hasson, de 49-jarige man om wie het gaat, beschrijft zichzelf als een ‘witte nationalist’ en zou het gemunt hebben op kopstukken van de Democratische Partij en Amerikaanse journalisten. Bij hem thuis is een groot arsenaal wapens gevonden. Het doel van Hasson was volgens de aanklacht om “onschuldige burgers te vermoorden op zelden vertoonde schaal”.

Afgelopen vrijdag werd Hasson in zijn appartement gearresteerd door de FBI. De man had zijn plannen in 2017 in een e-mail opgesteld. “Ik droom ervan om bijna alle mensen op aarde te vermoorden”, viel te lezen. Verder beschreef Hasson zijn verlangen om aanslagen met biologische wapens te plegen en wilde hij voedselvoorraden vernietigen.

Anders Breivik
CNN meldt dat de man zijn plannen had geïnspireerd op die van de Noorse terrorist Anders Breivik. Die pleegde in 2011 in Oslo twee aanslagen waardoor in totaal 77 mensen om het leven kwamen. Hij werd een jaar later veroordeeld wegens meervoudige moord en terrorisme. Breivik kreeg 21 jaar celstraf opgelegd met de mogelijkheid tot verlenging.

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Rotterdam vreest miljoenenstrop door bijstand

De vertrouwen in de economie blijft dalen in Nederland