in

Max Verstappen weigert te knielen voor Formule 1 race

Hamilton, de enige zwarte coureur van de sport, een uitgesproken campagnevoerder tegen raciaal onrecht en voor meer diversiteit, droeg een zwart T-shirt met de tekst ‘Black Lives Matter’ en ‘End Racism’. De andere racers droegen een zwarte t-shirt met enkel de tekst, ‘End Racism’.

Het knieprotest werd in 2016 gepopulariseerd door de quarterback van San Francisco 49ers, Colin Kaepernick, en heeft weer nieuw leven gekregen na de dood van George Floyd, een zwarte man die door een Amerikaanse politieagent is vermoord tijdens zijn arrestatie in mei in Minneapolis.

Televisiebeelden van de Red Bull Ring, gesloten voor toeschouwers vanwege de COVID-19 pandemie, toonden zes coureurs die niet meededen aan het protest, waaronder Red Bull’s Max Verstappen en Ferrari’s Charles Leclerc, terwijl 14 racers knielden tegen racisme.

Hamilton zei dat hij de avond ervoor zijn eigen standpunt had bepaald, “Uiteindelijk zou niemand gedwongen moeten worden in een scenario waarin ze moeten knielen,”, aldus de Brit na de race aan verslaggevers, “Ik heb nooit iemand gevraagd of gedwongen om te knielen.”

Lewis voegde toe, “Ik ben echt dankbaar voor degenen die samen met mij knielden. Ik denk dat het nog steeds een heel krachtige boodschap is, maar uiteindelijk, of je nu wel of niet knielt, dat zal de wereld niet veranderen. Het is een veel, veel groter probleem.”

Verstappen en Leclerc hadden nog voor de race, beiden hun positie op sociale media toegelicht.
“Ik geloof dat het gaat om feiten en ons gedrag in het dagelijks leven, in plaats van formele gebaren die in sommige landen als controversieel kunnen worden beschouwd.” aldus Leclerc op Twitter.

Verstappen zei dat hij geloofde dat “iedereen het recht heeft om zichzelf uit te drukken op een moment en op een manier die het beste bij hen past”.

©NieuwsOn
Foto : Twitter Lewis Hamilton

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

België protesteert voor hoofddoekrechten op universiteit

Buschauffeur weigert passagiers en wordt zwaar mishandeld