in

Master en Doctoraat project in Nederland voor Turkse studenten

Dankzij Hacettepe Universiteit in Turkije krijgen Turkse studenten in Nederland de mogelijkheid om hun Master of Doctoraat te halen via Hacettepe Universiteit, zonder af te reizen naar Turkije. Het BAYDOP project (Batı Avrupa’da Yüksek Lisans ve Doktora Projesi) (vertaling, Master en Doctoraat Project in West-Europa) biedt iedereen met een 4-jarig HBO-diploma de mogelijkheid om hun Master of Doctoraat te halen zonder hun huis of familie achter te laten.

Afgelopen zaterdag was er een informatiebijeenkomst in Rotterdam in aanwezigheid van drie professoren van Hacettepe Universiteit.

Prof. Dr. Arif Altun, Prof. Dr. Ahmet Burçin Yereli en Prof. Dr. Alemdar Yalçın zijn van Turkije afgereisd naar Nederland om mensen te informeren over het BAYDOP project van Hacettepe Universiteit. Tijdens een drie uur durende informatiebijeenkomst hebben alle professoren één voor één gesproken over hun posities in het universiteit en wat deze project kan betekenen voor iedereen die zijn of haar Master/Doctoraat zou willen halen.

20181124_140451

Erol Sanburkan, oud leraar en een initiatiefnemer van deze dag zei dat ze graag het succes van de Turkse gemeenschap in de zakenwereld willen bereiken in Academie, “Dertig, vijfendertig jaar geleden hadden we alleen maar één of twee Turkse studenten op hoger niveau, vandaag in 2018 zijn dit er tien duizenden, maar jammer genoeg zijn de getallen op academisch niveau veel lager als je deze vergelijkt met de Westers studenten; twee op de duizend academici en dit is een probleem.”

De vraag “Waarom deze project?” beantwoord de heer Sanburkan met, “We hebben mensen nodig die bruggen kunnen opbouwen tussen de minderheden en de Westen.”

“De studenten hoeven niet naar Turkije af te reizen om jaren lang aan hun Master of Doctoraat te werken. Ze kunnen dit gewoon vanuit Nederland doen en dit zal beter helpen bij integratie.” aldus Sanburkan.

20181124_140748

De professoren vertellen dat Hacettepe Universiteit in Turkije, hoort bij de top universiteiten in de wereld. Hacettepe staat voor Medische opleiding, “Als ik word aangehouden door de verkeerspolitie en ze horen, Hacettepe, beginnen ze meteen met het opnoemen van hun kwaaltjes.” aldus professor Ahmet Burçin Yereli.

20181124_144803

Het laatste uur is gereserveerd voor vragen voor de professoren en de meeste mensen hebben vragen over de kosten en locatie.

De kosten blijven onbeantwoord omdat er nog geen berekeningen en dergelijke zijn gemaakt. Er zijn plannen maar er is nog niks concreets en daarom weten we nog niet hoeveel zo een Master of een Doctoraat van Hacettepe Universiteit zal kosten. En wat betreft locatie, de universiteit hoopt zo snel mogelijk een locatie te kunnen vinden om komend schooljaar (september) te beginnen met hun opleidingen. Ook laten ze weten dat ze open staan voor eventuele samenwerkingen met Nederlandse universiteiten.

Professor Burçin voegde nog toe, “Een goed onderwijs is een prioriteit. We moeten ervoor zorgen dat onze jeugd de juiste opleiding ontvangt.”

20181124_142951

20181124_144745

20181124_151855

20181124_151914

20181124_142259

©Nieuws On

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

‘Niet handhaven boerkaverbod is verkeerd signaal burgemeesters’

WhatsApp-fraudeurs zeer actief: ‘Feestdagen zijn cashdagen’