in

Massatesten in kleine stad toont dat de nieuwe coronavariant nog niet wijdverspreid is

Na massatesten van mensen in een kleine stad nabij Rotterdam waar de meer besmettelijke variant van het coronavirus een cluster op een basisschool had gevormd, is gebleken dat de nieuwe soort niet extreem wijdverspreid is.

In totaal hebben tot nu toe 45 duizend van de 60 duizend inwoners van Lansingerland zich laten testen, na de uitbraak van de B117-variant van het virus.

Onderzoekers van de lokale GGD en het Erasmus ziekenhuis hebben tot nu toe de helft van de tests geanalyseerd en er zijn 242 coronagevallen geregistreerd.

Zo’n 12 procent van hen had de B117 variant, maar dat percentage lag veel lager onder mensen zonder aansluiting bij de Willibrordusschool. Slechts één geval werd gevonden in de aangrenzende schoolgebouwen, aldus de onderzoekers.

Ambtenaren zeggen dat de nieuwe variant verantwoordelijk is voor ongeveer 10 procent van de besmettingen in het hele land.

De uitbraak op de school betrof 46 volwassenen en kinderen, en lijkt nu onder controle te zijn, aldus ambtenaren. De bron van de besmettingen is nog niet vastgesteld.

“Dit onderstreept het belang van het naleven van de regels”, zegt arts, Ewout Fanoy, tegen omroeporganisatie NOS. “Zelfs als u geen symptomen heeft, kunt u besmet zijn met het coronavirus en zo anderen infecteren.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Meer steun voor bedrijven en kunst & cultuur

Vertragingen in het Oxford-vaccin betekent dat Nederland de vaccinstrategie moeten heroverwegen