in

Massaal winkelende mensen dragen bij aan stijging van coronabesmettingen

Het RIVM heeft een “zorgelijke stijging” van coronabesmettingen geregistreerd in de afgelopen week en hoofd infectieziektebestrijding van het RIVM, Aura Timen zegt dat de stijging van het aantal besmettingen waarschijnlijk komt door de sinterklaasdrukte en Black Friday chaos in winkelstraten in de afgelopen weken, “Het is ongetwijfeld een van de belangrijke factoren”, aldus Timen.

Volgens Timen zijn er meer factoren die een rol hebben kunnen gehad in de stijging van het aantal coronabesmettingen, maar het heeft “zeker niet bijgedragen aan een vermindering van het aantal gevallen”. zegt ze.

Timen noemt het een ‘diffuse stijging’. Er is een landelijke stijging in het aantal coronabesmettingen en in elke leeftijdsgroep. “Het is onmogelijk te zeggen welke activiteiten hier precies toe hebben bijgedragen. Maar een van de kenmerken van het shopgedrag voor Sinterklaas is dat het zich in het hele land heeft afgespeeld.” aldus Timen tegen RTL Nieuws.

Mensen zonder coronaklachten mogen zich sinds een week ook laten testen. Inmiddels hebben meer dan 19 duizend mensen zich aangemeld voor zo een coronatest en waren er 1900 ook daadwerkelijk besmet en dit draagt bij aan de stijging maar Timen zegt dat dit maar een klein effect is.

“Maar dat hangt af van hoe mensen zich gedragen. Ik hoop dat mensen nu wakker geschud worden en zich realiseren dat het niet de goede kant op gaat. Het is zorgwekkend.” benadrukt Timen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Zorgmedewerkers onrustig over het coronavaccin

Rutte : Geen versoepelingen tijdens de feestdagen